Hvorfor vil du være forfatter?

Har du nogensinde overvejet, hvorfor du vil være forfatter? Eller om du har dét der skal til for at blive det? Sendefladen og YouTube vrimler med folk, der vil være berømte uden at yde en indsats. Det er nærmest moderne at “være på” og ville være kendt. Det kan virke som om, det der er aller mest mangel på er reflektion. Evnen til at fundere lidt over livet, hvorfor vi er, hvor vi er, og hvad vi kan og bør ændre på.

Begå fejl

Jeg har begået mange fejl, da jeg startede som forfatter. Rigtig mange. Jeg var ikke så heldig, at jeg kendte nogen forfattere. Jeg havde ingen i min omgangskreds, der kunne  læse korrektur for mig eller hjælp mig med alle de beslutninger, der skulle træffes. Det har jeg heldigvis i dag, men dengang måtte jeg lære af mine fejl og det var godt. For det betød at jeg fik en meget stejl læringskurve.

Læringskurve

Når jeg tænker tilbage er det helt vanvittigt, hvad jeg lærte på det første år. Nu var det ikke meningen, at det skulle handle om, hvor vigtigt det er at omgive sig med de rigtige personer, hvis du vil lykkes med dit forfatterskab. Men derimod om at begå fejl og have viljen til at lære (af dem).
Hvis du reflekterer over dine fejl, kan de nemlig være et skridt i den rigtige retning. Eller som Edison sagde:
Jeg har ikke fejlet. Jeg har bare fundet 10.000 måder som ikke fungerer.

Vil du være berømt?

Hvis nu du sætter dig og mærker efter, hvorfor du gerne vil være forfatter. Hvilket svar kommer der så frem? Er det fordi du gerne vil være berømt?
Hvis berømmelse er dit mål, så vil jeg anbefale dig en lettere vej. For meget få forfattere bliver berømte. Deres karakterer gør til tider, men forfatterne sjældent.
Har du fx et klart billede af, hvordan Lee Child ser ud? De færreste har, men rigtig mange ved, hvordan Jack Reacher ser ud (også før han blev legemliggjort af Tom Cruise). Hvad med JK Rowling i forhold til Harry Potter? Eller Will Trent i forhold til Karin Slaughter?
Jeg kan trøste dig med, at det faktisk heller ikke er nødvendigt at være på forsiden af Se & Hør eller Ekstra Faldet for at kunne leve af dit forfatterskab. Der skal meget mindre til. Selvfølgelig, hvis du vil bo på Strandvejen, have en tjener på hver en finger og en ny bil til hver ugedag, så er det ud på den røde løber. Men hvis du bare gerne vil leve et almindeligt middelklasseliv med råd til hus med have, mad på bordet og en ferie i ny og næ, så er det sket ikke uopnåeligt. Jeg kender mange forfattere i denne kategori.

Vil du være rig?

Det er lidt i samme kategori som det med berømmelsen, men ikke nødvendigvis, for du kan godt blive rig uden at være kendt. Se bare listen over Danmarks rigeste. Hvor mange af dem, ville du vide hvem var, hvis du mødte dem i Netto?
Så igen, det er ikke nødvendigt at være berømt for at blive forfatter eller at være berømt for at blive rig. Hvis du opbygger din forfattervirksomhed på den rigtige måde, så kan du faktisk køre i dit eget lille økosystem og leve fint af det.
En god nyhedsbrevsliste, så er du kørende. Du behøver ikke 10 millioner fans. Et par tusinde er faktisk alt, hvad der skal til.

Vil du skabe værdi og glæde?

Er dit mål derimod at skabe værdi og glæde for andre, så kan du meget vel være landet på rette hylde. Ikke sådan forstået at du ikke kan skabe værdi i andre job. Men den måde du kan skabe værdi for tusinder af læsere nu og i fremtiden og samtidig skabe din egen tilværelse – leve som det passer ind i din families og dine egne behov, det er ret unikt. Og det er lige netop årsagen til at jeg ville være forfatter.
Det er de små anerkendelser fra en læser, der har haft en god oplevelse, eller et ungt skrivetalent, der “bare vil være som dig.”
Tænk, at få lov til at gøre dét, man holder aller mest af hver eneste dag, samtidig med at give en masse mennesker en god oplevelse, og indrette sit liv til glæde for sine børn (og én selv).
Men du kan kun skabe dig dét liv, du drømmer om, hvis du jævnligt reflekterer over dit liv og tager ved lære af dine fejl.
Jeg tror på, at vi sammen kan gøre verden til et bedre sted ved at vi skridt for skridt, person for person finder vores vej i livet. Hvad med dig?
Skal du nå at glæde en du holder af med Genvejen til succes som forfatter? Så husk at bestille den i god tid. Du kan overføre 299,- kr via MobilePay på 20 74 97 47 og skrive din adresse i beskedfeltet + om den skal signeres. Og husk, at du kan hente et arbejdshæfte med tilhørende øvelser her, så du kan få indarbejdet det du lærer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1Pingbacks & Trackbacks on Hvorfor vil du være forfatter?

  1. […] og jeg har plottet en krimi. Hey, husk også lige at spørge dig selv om du egentlig vil være forfatter og hvorfor. Idérigdom er skønt. Det er super fint alt sammen og skønt, at du kan få mange ideer, så er du […]